Egyszerű spagetti (bolognai jellegű)


Elkészítési idő:
kb. 40 perc

Hozzávalók 2 személyre

* kb. 300 g darált hús
* kb. 550 g paradicsomlé
* sajt (trappista / cheddar)
* 1-2 paradicsom
* 2 nagy fej hagyma
* 3-4 nagy gerezd fokhagyma
* 1 nagy csokor petrezselyem
* bors
* olívaolaj
* spagetti tészta

Elkészítése

* A zöldségeket megtisztítom, a hagymát és paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, összezúzom, a petrezselymet felaprítom.
* A hagymát dinsztelem, majd a darált húst hozzáadva addig pirítom, míg az kifehéredik, közben borsozom, sózom / ételizésítővel fűszerezem.
* A húst felöntöm a paradicsomlével. Hozzáadom a kis paradicsom kockákat, a tört fokhagymát (3 gerezdet) és petrezselymet. Kb. 35. percig főzöm lassú tűzön.
* Közben lereszelem a sajtot és megfőzöm a tésztát.
* A kész szószba, a tűzről levéve belekeverek 1 nagy fej tört fokhagymát.
* Reszelt sajttal megszórva tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?